Detta äter våra kattungar när de flyttar hemifrån

  • by

När våra kattungar flyttar är de vana vid en viss sorts mat och en viss sorts kattsand. Här berättar jag mer om vilka sorters mat och om kattlådemodellen PeeWee.

När vi flyttar äter vi:

Våtfoder:

Mjau

Olika smaker. Finns att köpa i de flesta matbutiker. Maten är svensktillverkad och papptetran är enkel att återvinna.

Mush kattmat

Rå-foder (BARF):

MUSH

Tre olika smaker. Finns att köpa fryst hos de flesta zoobutiker. Enkelt att ge: tina upp några bullar åt gången och servera.

Torrfoder:

Royal Canin: Kitten Second Age

Vid flytt äter kattungarna Royal Canins kattungetorrfoder “Kitten Second Age”. För kastrerade kattungar kan man sedan byta till ett kalorisnålare foder vid 6 månaders ålder till “Kitten Second Age Sterilised”

Vill du ge din katt ett annat foder än något av dessa ovan är det viktigt att du byter foder långsamt över tid. För plötsliga foderbyten kan leda till att kattungen blir dålig i magen.

Vi är vana med dessa kattlådor & kattsand:

Kattlåda med galler

PeeWee-kattlådan – miljövänlig och ekonomisk

Vi använder dessa lådor för att de är miljövänliga, enkla och ekonomiska. Miljövänliga därför att lådans innehåll kan brytas ned av naturen och är klimatvänliga att ta fram. Enkla därför att man bara behöver rensa bort bajs dagligen, och så tömmer man lådan på spån som absorberat urin med 1-2 veckors mellanrum och rengör hela lådan. Och ekonomiska därför att lådinnehållet är billigt.

Dessa kattlådor är speciellt framtagna för att kunna användas på detta sätt, de innehåller “två” lådor: en övre låda med galler och en undre låda/botten. När katten kissar i den övre lådan rinner kisset ned genom papperspelletsen & gallret och hamnar i den undre lådan där det absorberas av träpelletsen. 

Innehåll:
  • Övre lådan: 
    Papperspellets, ex. ToaLätt (finns att köpa på matbutiker, zoobutiker m.m). Ca 2-3 cm tjockt lager. 
  • Undre lådan:
    Träpellets, ex. från PeeWee, eller stallpellets (finns på ex. Granngården och är billigare än PeeWees egna pellets). Ungefär så mycket att det täcker botten.

Märket heter PeeWee och du kan köpa dina kattlådor i olika modeller på zoobutiker eller via nätet, exempelvis genom peeweeclub.se.

Vill du använda “vanlig kattsand” i “vanliga kattlådor” till din kattunge så brukar det gå bra att ställa fram en sådan låda utan någon speciell invänjning.