Kull i slutet av oktober

  • by

Vi är så glada att vi äntligen väntar kattungar. Hex har varit på dejt och nu har hon tuffat igenom lite mer än halva dräktighetsperioden. Man märker att Hex riktigt myser och är väldigt nöjd hela tiden. 🙂

Mamma: CH Emenheim Hex (brunmaskad Selkirk Rex Shorthair / SRS n 33)
Pappa: CH LT*Amber Wishes Rockabye Baby (fawnmaskad bicolor Brittiskt Korthår / BRI p 03 33)

Båda föräldrarna är testade för hjärtsjukdomen HCM utan anmärkning i våras (2020). Alla kattungarna kommer att bli maskade (colorpoint) och korthåriga.

Något vi tycker är viktigt i vår Selkirk Rex-avel är den genetiska variationen. Därför har vi valt att göra en utparning med en snygg Brittisk korthårs-kille. Kattungarna kommer att vara godkända och registrerade som Selkirk Rex inom förbundet WCF.

Anmäl dig gärna till nyhetsbrevet för att få mail om vad som händer i katteriet.