Namntema på kull två

  • by

Three Rings

Namntemat denna gång blir alvernas tre ringar från Sagan om Ringen av JRR Tolkien. Namnen blir alltså Emenheim Narya Miril, Emenheim Nenya Miril och Emenheim Vilya Miril. “Miril” betyder skinande juvel från Quenya (högalviska), vilket jag tyckte passade dessa småjuveler superbra. ?????

Anledningen till detta är att jag sedan första Lord of the Rings-filmen kom 2001 har varit ett fan av LotR. Medan jag och Hex pysslade om kattungarna under det första dygnet passade jag på att lyssna på ljudbok (gissa vilken… ?) och när denna text lästes upp fick jag en uppenbarelse.

”Three Rings for the Elven-kings under the sky,
Seven for the Dwarf-lords in their halls of stone,
Nine for Mortal Men doomed to die,
One for the Dark Lord on his dark throne
In the Land of Mordor where the Shadows lie.
One Ring to rule them all, One Ring to find them,
One Ring to bring them all and in the darkness bind them
In the Land of Mordor where the Shadows lie.”

JRR Tolkien, Lord of the Rings; Fellowship of the Ring

Three elven rings of power

Tre ringar… Tre kattungar… Helt perfekt!