Skärmdump på facebook-inlägg gällande Nordic Selkirk Rex

Det är ingen nyhet att Selkirk Rex är en mycket liten ras i Sverige, Norden och ja… i hela världen. Rasen är ännu relativt okänd i det här landet, även om det sakta ändras i och med att rasen godkändes i FIFe/SVERAK.

För att kunna nå ut med information om Selkirk Rex måste vi enas över landsgränserna i Norden, och med det målet grundades Nordic Selkirk Rex år 2014. Jag deltog på det mötet och sedan dess har jag varit engagerad i rasringen genom styrelsearbete. Det har varit mycket lärorika år och jag är glad över att jag har varit med, från början som en “vanlig kattköpare” och nu på senare tid som uppfödare. I år (2018) är första gången sedan grundandet av NSR som jag inte sitter med i styrelsen, jag har istället valt att ta ett kliv tillbaka och fylla en annan funktionärsroll – det vill säga att hjälpa till med valberedningen inför nästa årsmöte (som kommer hållas våren 2019).

Det är i form av valberedningen jag nu skriver denna text. För att kunna överleva behöver NSR din hjälp. Vi behöver bli fler så vi kan dela på uppgifter och samtidigt ha kvar den kreativa glädjen, så att vi orkar planera och genomföra olika aktiviteter osv. Det är inga problem om man inte har suttit i en styrelse tidigare, alla är vi nya någon gång och vi hjälps åt så gott vi kan, man lär sig mycket med tiden.

NSR söker i första hand:

  • Sekreterare
  • Styrelseledamot
  • Valberedning 2019
  • Revisor

Här kan du läsa lite om hur det fungerar med styrelsearbete.

Hör av dig till mig på nom@nordicselkirkrex.com om du har frågor eller vill anmäla intresse för någon av posterna. Tipsa gärna dina vänner, om du tror att de skulle vara intresserade!